OVER ONS

4Vakantiehuisjes
5jaren van plannen, bouwen, onderhouden en gastvrijheid
8paar handen ondersteuning
9(eigenlijk een 9,6) van Booking.com
boerderij honswijck over ons Nico en Anne

Tevreden gasten

Wat leuk dat je ons gevonden hebt! Wij zijn Nico en Irmgard, ofwel boer en boerin, alias timmerman en creatieve duizendpoot. Voor familiebedrijf Boerderij Honswijck is dit een prima combinatie gebleken.

Sinds 1900 melkt de familie van Nico hier koeien, van vader op zoon. Met 35 melkkoeien, ongeveer 35 droge koeien (niet melkgevend) en jongvee, op 25 hectare veengrond, is het een overzichtelijk bedrijf. Nico werkt daarnaast als timmerman. Toen Irmgard in beeld kwam, werd er nog breder gedacht. Groeien met meer melkkoeien had niet de voorkeur. Er was wel een andere optie: via

Groene Uitweg subsidie aanvragen, om de burger bij de boer te betrekken. En opeens viel alles op z’n plek. We maakten een plan om de oude schuur eigenhandig in twee vakantiehuisjes te veranderen, vroegen vergunningen aan en vernieuwden het dak. De schuur werd van onder tot boven met oog voor detail verbouwd en met liefde ingericht. Ondertussen kwam er nog een boerinnetje bij, maar 4 jaar later, in januari 2015, was het eindelijk zover: de deuren gingen open! Dankzij een – per ongeluk wereldwijde – facebookactie hebben we een vliegende start gemaakt. De werkzaamheden voor de huisjes bleken goed en flexibel aan te sluiten bij het werk op de boerderij. En, niet geheel onbelangrijk: we vonden het leuker dan we hadden kunnen dromen! Na niet al te lang nadenken, en mede door de verslechterde situatie in de melkveesector, besloten we om een volgende stap te zetten: we lieten op maat een pipowagen maken. Ook die hebben we zelf afgebouwd en in jaren vijftig-stijl ingericht. En er staat nog een project op stapel: we gaan de aangrenzende schuur verbouwen tot een stoere tweepersoons vakantiewoning, die ook voor minder valide mensen geschikt is.

Ondertussen genieten we volop van een bijzonder leven: 365 dagen op de boerderij, werken met elkaar, de seizoenen, de koeien en kalfjes én de tevreden gasten, die ons van over de hele wereld weten te vinden. We hopen ook jou een keer te mogen verwelkomen!

Tot ziens!

Nico en Irmgard

Van onze gasten

Vanaf de keukentafel

Wil je meer horen van onze aanbiedingen, last-minutes en verhalen vanaf de keukentafel, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

als je meer wilt weten