Leuke vakantiehuisjes met enge crocs?

Al zwoegend tijdens de bouw van onze leuke vakantiehuisjes vlakbij Amsterdam, hadden we nooit gedacht dat we gasten uit de hele wereld zouden ontvangen. Nederland, Duitsland, België. Misschien uit Frankrijk. Maar het tegendeel werd al snel waar. Onze eerste gast was een Griek, al gauw volgde de rest van de wereld. Van Amerika en China, tot zelfs Saoudi-Arabië aan toe!

Sommige gast ervaringen blijven me voor altijd bij.
Zo ook op een mooie lentedag met deze sportieve gasten uit Australië. Waar de meeste vakantiegangers een bezoek aan Amsterdam als doel hebben, hadden zij een medaille in het hoofd. Die van een Duitse triathlon welteverstaan. Ze hadden onze leuke vakantiehuisjes vlakbij Amsterdam uitgekozen als tussenstop tussen de lange reis van Australië naar Duitsland. Vijf dagen zou hun verblijf hier duren.

Het stel arriveerde in een prachtige huurauto, met daarin hun -uit Australië!- meegebrachte opvouwbare sportfietsen! Ik liet mijn tuinklus los en ontving ze enthousiast in mijn korte broek en op mijn gele crocs. Na een warm welkom en een rondje door hun tijdelijke vakantiehuisje, kwam al snel de vraag of ze hier in de buurt aan hun trainingsschema konden voldoen. Er moest worden gefietst, hardgelopen en gezwommen.

De omgeving van Weesp
is veelzijdig en prima geschikt om eindeloos te wandelen en fietsen. Op de vraag of er hier in de buurt ook gezwommen kon worden, had ik onze troef achter de hand!

Aan de overkant van de weg, grenzend aan het wilde rietland bij opa, is namelijk een prachtige steiger, aan de Vecht! Opa vindt het geen probleem als onze gasten daar een verfrissende duik nemen of zelfs aanmeren met hun boot.
In mijn enthousiaste Engels vertelde ik ‘you can swim in the river across the road!’
De man keek mij vragend aan en vroeg ‘are there any crocs?’
Ik keek vertwijfeld naar mijn gele crocs. Wilde hij mijn schoeisel lenen? Beter van niet…

Pling! Daar viel mijn Engelse kwartje!
Crocs! ‘We don’t have crocs in the river, there are no crocodiles in Holland! Only ringsleng at opa’s place…’

Ze hebben gefietst, gelopen, getraind, maar ik heb ze geen duik zien nemen…
Opa daarentegen dan weer wel.
Of er medailles zijn verdiend? Ik heb geen idee, maar wij kregen een prachtige 9,5 als beoordeling!

Laat een reactie achter